Saturday, July 29

Mina nya QK figurer

kom igår och det blev 8 nya
för er som inte är så pysslig har jag fotat av dom så ni ska få se vad QK dies är, det är stansplattor så man kan stansa ut alla dessa fina figurer mina nyaste är, Butterflies, Ladybug, Ants, Dog (den
vita) Airplane icon, Flowers, Heart tag och ring
sedan kan jag använda dom på scrappboksidor eller kort, jag har även stanast upp en del extra som jag säljer till andra pysseltokiga och de jag får in från de får gå direkt till nya dies eller papper.

jag hoppas nu att jag verkligen får mitt pysselsug åter för jag vill verkligen göra något med allt mitt nya nu men det är bara det att det liksom inte finns några ideer men jag tror dom kommer då jag återhämtat mig har ju varit en tuff sommar för mig eftersom jag som vanligt inte kan undvika dessa härliga marknader.

och de får jag ju betala för sedan rent kroppsligt men jag kommer tillbaka vänta bara innan veckan är slut sitter jag nog och massproducerar igen.

Nu ska jag gå och vila en stund till innan ajg ska förska städa undan all pakning efter åre resan övriga familjen ska iväg till stan så det blir lugn och ro för mig och vovvarna så då kan vi lägga oss i sängen och mysa en stund och kanske sova lite till, min kropp är nämligen så att är den totalt slut och värker mycket då lindras det av sömn och att få sova är ju aldrig helt fel speciellt inte om man har två lurviga vänner som ligger brevid ibland brukar även katten hedra mig med sitt sällskap under mina middagstupplurar.

KRAM Ulrica

Friday, July 28

Nya stämplar


Köpte jag i Åre, L valde blöjpojken och jag såg ju direkt att tjejen skulle passa (påminner lite om L som liten) så det fick bli båda två, blåklockan blev jag så grymt kär i jag tycker blåklockor är så vackra hade kunnat köpa fler stämplar men dessa var de finaste och semesterpengarna ska väll inte bara gå till pyssel (köpte lite pärlor och papper också).

känner dock att jag nu bara måste hitta en stämpel med linnea blommor skulle passa helt perfekt både till en scrappsida jag planerar och bara att ha liksom.

idag väntar jag ut brevbäraren låter som lite QK dies är påväg hem till mig hoppas hoppas att jag får dom idag för jag både känner ett pysselsug men ändå inte har liksom inte hittat orken att gå och sätta mig vid pysselbordet utan suget ligger bara i huvudet än så länge.

nu ska jag gå och hjälpa maken att fixa ute altanen köpte lite nya saker dit ut på Ikea och jag längtar tills vi fått ordning på allt det är ju ett bra extra rum men nu när vi får ordning på allt lär det verkligen användas till det också

Kramar

Thursday, July 27

Borta bra men hemma bäst



åter på västerbottnisk mark och hemma i tryggheten från fartdårar och vilda djur.

vår resa till åre gick jätte bra och var supertrevlig förutom lite tonårstjafs men det får man väll räkna med numera med två tonåringar i huset, men i det stora hela var både föräldrar och barn nöjda.

vårt första stopp blev i Sollefteå där vi åkte upp till slalombacken för att göra vår lunch i spritköket. det var något barnen gillade både att få traska upp till hopptornet (läskigt högt tyckte L) men att få äta mat utomhus var en höjdare, är tyvärr allt för sällan vi använt vårat spritkök sedan abrnen kom och enligt barnen var denna spagetti och köttfärsås bland det bästa dom ätit.

sedan fortsatte vi mot åre vi gjorde ett snabbt stopp vid döda vattenfallet vilket inte var någon höjdare men barnen fick springa av sig, jag har aldrig sett så många träbroar någonsin, någon måste verkligen gilla att snikra ;)

Vi kom till åre vid sex på kvällen och vi bodde på Holeday in hotell (super bra familjehotell) där det även fanns ett äventyrsbad så barnen han med ett svalkande dopp innan middagen medans jag och maken invigde sportbaren. sedan blev det en lyxmiddag på hotellets lite finare resturan jag åt en supergod oxfile, barnen färsk tortellini med ost och tryffel i en örtsås och maken tog en hamburgetallrik allt var otroligt gott och vi åt så mycket att de itne ens rymdes en efterätt.

Tisdagmorgon så hade vi bestämt oss för att åka upp på åreskutan där var det enormt blåsigt men kabinbanan gick och barnen och maken valde sedan att traska upp på toppen medans jag nöjde mig att sitta i resturangen det var liksom inte något läge att stå ute och njuta av utsikten för då kunde man nästan blåsa bort kom i perioder kastvindar ända upp till 20m/s

men barn och make var supernöjda efter sitt klättrande och det var ju det viktigaste sedan gick jag och dottern och kollade in butikerna i åre by jag hittade en pysselaffär så lite nytt matrial blev det men annars var allt väldigt dyrt i butkerna så det blev mest fönstershoppning för våran del

Onsdag var Norge dag men vi började med forsen i Tännforsen en mäktig upplevelse och även här fick make och barn gå lite längre än mamman för springa i backar är inte min grej och jag har ju faktist varit där en gång förut så jag hade ju sett hur mäktig forsen är.

sedan åkte vi över till Norge det blev mest billsittande med några korta stopp för att titta på den underbara naturen, man är liksom mållös ibland då det plötsligt dycker upp ett stup och underbara vattenfall lite här och var eller så är man plötsligt instängd bland höga berg men häftigast var ändå då vi närmade oss Verdal och vi lämnade bergen bakom oss och ett nytt landskap öppnade sig omgiven av höga berg och fjäll.

sedan vände vi åter till åre och vi han med ett snabbt besök i chokladfabriken sedan blev det tillbaka till hotellet barnen badade jag och maken satt i bubbelbadet och vilade våra trötta kroppar, kvällen avslutades med en tuff minilånggolfmatch det är nämligen uppbyggd en minigolfbana som ser ut som en niohåls långgolfbana inne i hotellet banorna såg ut som kända ställen i åre med omnejd.

Torsdagen var hemresedag och vi begav oss mot Sundsvall för ett stopp på Ikea, där köpte vi lite smått och gott och vi han även kolla lite i butikerna ( L fyndade lite) innan vi skyndade hemmåt. oj så skönt det är att vara hemma igen men vi var tvungen att åka till stan direkt för vi kände att vi måste hämta hem djuren redan i kväll så nu är hela familjen samlad.

Kramar

Sunday, July 23

Konstigt


såg nu att helgens bravader inte fastnat så jag gör en snabb repris

var i nordmaling på marknad och nordmaling verkar inte direkt vara min turmarknad i fjol körde jag en ståltråd rätt igenom fingret i år stukar jag foten och det var bara tur att maken skulle hämta oss för jag kunde inte stödja mig på foten vilket var lite läskigt vi ska ju på semester men nu i dag är foten bättre men inte helt hundra så kryckor och stödförband får bli nerpackade inför resan vet ju inte heller hur min kropp reagerar i övrigt av allt haltande så krykorna är bra att ha med utifall att jag blir allt för orörlig

L var min hjälpreda i helgen och hon blev så lycklig då hon fick hjälpa mig göra pärlörhängen och tror ni inte dom hon gjort var de första paret som gick för dagen så hon fick verkligen mersmak. att hon dessutom fick lite procent av det jag tjänade då hon hjäpte mig peppade nog hon har aldrig varit så duktig som i helgen sedan var det mysigt att få vara bara vi två även om vi inte kunde titta på marknaden tillsammans så hade vi det myssigt tillsammans med hundarna bakom disken. försäljningen var väll inte i topp men inte illa för att vara nordmaling så jag är nöjd trots värkande fot

nu ska jag stoppa en motvillig katt i transportburen och skjutsa han och vovvarna till mormor och morfar

kramar

Foten bättre

som tur är så kan jag numera stödja mig på foten och den funkar nästan som vanligt igen tack vare vila och voltaren gel. får hoppas den inte börjar bråka med mig igen hatar min skröppliga kropp speciellt då jag som nu får massa andra problem pga att jag haltar det finns liksom värk nog så det räcker och blir över mer behöver jag inte.

vi håller som bäst på att packa inför veckans semestertripp och snart ska jag åka med hundarna och katten till mormor och morfar så dom också får semester. mor och far lär dock inte bli hundra nöjd då Pepsi börjat löpa idag men de slipper ju i alla fall henne under höglöpet denna gång.


ska förska hålla bloggen uppdaterad under resan då vi har internet på hotellet och den bärbara med oss men man vet aldrig.

massa kramar Ulrica

Tuesday, July 18

Ny mobil och läkarbesök

idag kom äntligen min nya mobiltelefon en sony ericsson Z530i och hittils är jag bara nöjd måste bara köpa lite mer minne så jag kan få nytta av mp3:n också och hörlurar så klart.

har varit hos läkaren idag (en japansk smärtläkare) och gått igenom smärtpungter och de ser väll ut som vanligt jag är enormt känslig för beröring men i övrigt har jag blivit lite smidigare då det gäller att töja ben och liknande tidigare gick det knappt och nu har jag i alla fall dubblat rörligheten vilket inte är illa ska troligast få vara med på en ny forskningsgrej till hösten vilket jag ser fram emot eftersom den första (betskenen och käckgympan) funkade så bra föresten sprids nu bilder på mig bland forskare och tandläkare världen över eftersom jag hade så goda resultat efter användandet av betskenan, troligast är det det tillsamans med att jag numera rör mig lite mer som gör att i alla fall röligheten på musklerna ökar. sakta går det men en dag kanske jag kan ligga lägre än jag gör nu då det gäller smärtan, men som sagt sakta går det det var 2½årsedan jag sist testades och vist de var påväg åt rätt håll men sakta sakta.

blev dock helt slut efter undersökningen och har sovit i två timmar sedan blev jag väkt av maken då jag fått ett paket med massa pärlor, hade en sådan underbar marknadshelg så lås, förläggningskedjor och pärlor tog slut, älskar att sälja åt norrmän dom är underbara kunder.

tyvärr glömde vi kameran så jag kan tyvärr inte ens visa hur vackert vi bodde hemma hos makens faster där det finns så mycket att se det är små stileben både ute och inne och en njutning för ögat är även alla blommor.

det gick även bra med hundarna Kiara är nu en van knallehund och hon finner sig snabbt till rätta så numera kan burdörren stå öppen och hundarna varvar med att ligga i buren, på asfalten eller så hoppar Pepsi upp i stolen och kiara tigger om att få bli buren

nu ska jag vila en stund till känner i kroppen att jag är urslut fortfarande så det får bli en lugn kväll

kramar

Tuesday, July 11

Ingen sladdis i detta hus

efter att ha tillbringat dagen med tre småtroll i åldrarna 5, 3 och 1 år inser jag att sladdis blir det då aldrig i detta hus oj så skönt det är att ha gjort bort bebistiden, slippa bajsblöjor, matkladd, och trötta griniga barn redan vid middagen nä det är nog skönt med tonåringar ändå, men de små är mysiga att låna så länge dom är tyst och luktfria ;)

är helt slut efter helgen och inte blev detta bättre men mysiga är dom dessa trollungar.
tänkte visa lite av allt fint jag fick på min födelsedag , massa fina kort och även en massa roliga papper av min man









nä nu ska jag överge datorn för soffan tror det blir en tidig kväll i kväll

Kramar

Sunday, July 9

Varmt

har det varit i helgen då jag stått på vännäsdagarna ingen höjdarhelg men trevligt sällskap och lite hjälp av dottern har gjort att helgen blev helt klart godkänd även om jag varit nära på att svettas bort i perioder.

har börjat virka en väska i ullgarn som jag sedan ska tova i maskinen det ska bli spännande att se om jag lyckas.

är ordentligt trött efter helgen så jag ska stänga ner och gå och vila en stund får hoppas jag har ork kvar till i veckan först får vi småkusinsbesök vilket är skoj men arbetsamt sedan måste jag jobba en massa till byske marknad de gillar ju Olle brum dom där norrmännen som semstrar där. ska i alla fall bli skönt att få fara iväg på en liten familjesemester.

Trötta kramar

Tuesday, July 4

Jaha då var man ett år äldre

Som vanligt sken solen på min födelsedag och den traditionella åskan kom redan under natten.

det blev en väldigt lyckad dag, mamma kom med både mormor och farmor mitt på dagen sedan har mina mostrat tittat förbi med sina motorcyklar häftig släkt jag har mamma och hennes två systrar har varsin MC (brodern kör traktor de räcker bra;) sedan kör ju även min pappa en inte så liten MC.

i alla fall var vädret toppen gästerna glada och vi var knappt in i huset utan alla satt nöjda ute på altanen i värmen, fick en del härliga presenter i går var jag med mamma och pappa på HH (klädaffären här i samhället) och fick välja mig lite kläder det blev både en klänning en kort jeanskjol och en slags knyttröja med korta armar.
av L fick jag ett halsband och en skål som det stod tycker om dig på av maken och barnen fick jag väldigt fina lite lyxigare papper och dekorationer, sedan fick jag en mobiltelefon av min kära maken en telefon med MP3 oj vad jag känner mig bortskämd fick ju tillåtelse att köpa MR Pink också som present men han köpte jag ju för en månad sedan så maken kanske hade glömt det ;)
flera blommor fick jag och en tjock bok om USA vilket ju passar då det är deras nationaldag idag. fick även en fin ljuslyckta av mina mostrar och lite smått och gott av min bror med flickvänn

sningar via mail av mina vänner

jag hade även en tävling på en av mina mailinglistor där dom skulle göra kort med 4 juli tema och släktens vinnande bidrag blev det ni ser här till vänster

Nu ska jag sätta mig i soffan en stund och se fotboll och lugna ner mig blev en jobbig dag trots allt med värken mitt huvud orkar itne riktigt med allt liv som blir med så mycket liv och rörelse

KRAM
Ulrica

PS vi hade 13årig bröllopsdag också jag och maken plus at tjag har namnsdag och Katten flyllde 6år