Wednesday, June 27

Se upp Piteå

tur man inte bor i Piteå i helgen för där är det fotbollscup och ett gäng galna HIF tjejer är på väg är inte säker den staden klarar av dessa tjejer ;) eller killar heller föresten har jag fattat rätt åker 4 lag dit härifrån var av två är killar så se upp

nä skämt å sidor L är jätte spänd redan packningen står i hallen och förväntningen ligger i luften
önskar jag kunde följa med (fast det hade inte L godkänt men ändå) men jag står på bjurholmsmarknad i helgen så jag får följa matcherna via sms

för er som vill träffa mig (och familjen) i sommar på någon marknad så är det full fart nu i helgen är det bjurholm helgen (lör-sön) efter det vännäs ( fre-sön) sedan är vi i byske (fre-sön) för att avsluta med nordmaling runt den 20juli och det är fre-lörd. sedan blir det semester då åker familjen till göteborg några dagar för att vila upp oss sedan är nästa marknad jag vet om den 25 augusti här i hörnefors

håll gärna tummarna så hårt ni kan i helgen för fotbollstjejerna är inte säker på att dom vunnit någon match i år så självförtroendet är inte på topp men dom kan om dom vill och dom är duktiga.

är alldeles sönderbiten av mygg kom just från en längre skogspormenad och de var ett svart moln som följde oss genom skogen.

nä nu ska här pysslas har just gjort några djävlar på snapsglas och nu ska det bli lilla my och mumin, roligt att få göra lite nytt.

KRAM

Monday, June 25

Tack

för all posetiv respons jag fått om min CM minskning.

nu har mor och far lovat att då jag fyller år ska jag få åka till HH och shoppa kläder så gissa om jag längtar känns ju extra skoj att få köpa något nytt då man krympt lite.

idag har vi lite moln här i norr men det gör inget huvudsaken var att helgen var fin.
nu ska jag ut och cykla, cyklade runt samhället i går och det blir en bra runda för mig är svårt att motionera då de mesta ger mer värk men cykla funkar bra så länge jag skyddar nacken från drag plus att jag ju har en tantcykel så jag sitter rätt med min skröppelrygg, känner att jag motionerat i dag men det är ingen ond smärta utan mer en härlig lätt träningsvärk får se om jag får hunden med mig på dagens tur Pepsi ser verkligen ut som en drottning där hon sitter och njuter i cykelkorgen och cyklar jag för sakta då tittar hon lite på mig som om hon tänkte kom igen matte jag vill ha vind i öronen

KRAM

Saturday, June 23

6cm

just nu är jag jätte stolt, ni vet ju att jag dragit ner på mitt godisätande och jag har i stort sett inte ätit något godis sedan 1maj, 2veckor senare var jag 3,5 kilo lättare och då kom jag även på att jag skulle mäta midjemåttet så det gjorde jag och idag då jag utan problem kom i den kjol som jag provade samma dag som jag mätte midjan(då såg jag ut som ett stoppat korvskin) insåg jag att jag nog skulle kontrollmäta igen och 6cm har försvunnit, helt otroligt underbart ett halvt kilo till också men det var inte vikten som kändes viktigast utan just midjemåttet. har ju känt mig pluffsig och rund men just nu är jag super lycklig där jag traskar omkring i min korta jeanskjol som inte stramar något alls :) har även kommit i andra sommarbyxor som jag inte trode jag skulle komma i denna sommar.

vilken Belöning alltså och bäst av allt jag klarar av att undvika godis, det är fortfarande jobbigt att passera godishyllorna på affären men det blir lättare och lättare och jag klarar nu av att smaka en godis av barnen utan att känna att jag behöver mer och de är ju dit jag vill komma fast jag vet att det är ett arbete som jag får jobba på resten av livet för faller jag i sockerfällan igen lär jag ramla djupt än en gång.

lär bli en dag med en del sug då jag frossade i jordgubbar med grädde och hemmagjord maräng i går kväll, men suget får stoppas med frukt helt enkelt behöver ju bara titta på kjolen för att komma ihåg varför jag inte ska äta en massa sötsaker. sedan har jag bestämt mig för att inte ha dåligt samvete ifall jag fuskar någon gång för de blir bara en ondspiral då eftersom man gärna tröstäter lite för att dämpa samvetet, utan fuskar jag är det nya tag som gäller direkt och ingen ånger.

för er som inte har koll så var det helt naturligt för mig att äta godis till frukost, lunch och middag och sockersuget styrde över mig under hela vintern, ni kan ju gissa hur jag mådde pga det och hur kroppen reagerade, har alltid varit en gottegris men i vintras var jag värre än vanligt. men just nu är jag bara lycklig :)

ska fixa en bättre cykelkorg till kiara så jag kan ta med mig hundarna ut och cykla för lite extra motion Pepsi älskar att åka cykelkorg det gör iof Kiara också men hon vill helst stå upp i korgen vilket gör att det inte är så enkelt att cykla för mig då jag hela tiden måste hålla fast henne. så jag har önskat mig en cykelkorg för hund och katt med täckande tak då jag fyller år, för just cykling är ju en motionsform som min skröppelkropp klarar.

nu ska jag gå ut och slappa på gräsmattan och läsa lite

KRAM

Friday, June 22

Tur man bor i norrland

så man får njuta av solen under midsommar, kunde tom ha min tunna sommarklänning under aktionen i flurkmark och de utan att frysa de minsta vilket ju inte är jätte vanligt men man fick hålla sig i solen för i skuggan var det inte alls lika skönt

hemma hos min morbror var det dock lite blöttare dock var det endast vattenkrig inget regn så vi som inte ville bli blöta slapp, vi han även ficka lite födelsedagstårta och träffa släkten innan vi begav oss hem till Hörnefors igen.





är sällan sonen syns här på bloggen och det är mest för att han undviker kamerna men ett vattenkrig kan man inte motstå inte ens då man är 14år.

nu ska jag gå och grilla sedan blir det marängrullar med färska jordgubbar och grädde till efterätt

KRAM

En Skön Midsommar

Hoppas jag ni alla får

och det gör även Kiara och resten av vår familj


här började den tidigt med ett pling på dörren 7.40 då jag vaknade var personen bakom dörren inte så välkommen men då jag öppnade dörren och såg att kära lillebror stod där med ett gäng frächa jordgubbar (han hade plockat fram de finaste till systra sin) då gjorde det inget att morgonen var tidig.

Måste få rekomendera en bok så här på midsommar och allt är nämligen bokens fel att jag är trötter idag somnade inte för än efter tre då jag inte kunde lägga den ifrån mig och maken hade ju somnat framför tv:n så det var ingen som gnälde att jag låg och läste. boken heter Dödens Kemi av Simon Beckett, den är läskig , klurig men superbra helt klart värd ett par trötta grusga ögon nu på morgonen.

Nu ska jag hoppa i duchen och göra mig midsommar fin det blir som vanligt en tripp till firandet i Flurkmark och aktionen där och vi ska även hämta hem K som sovit över hos mina yngsta kusiner i Långbränna igår var det nämligen trippelkalas i släkten så ett litet grattis i efterskott skickar jag till Mormor och min älsta kusin P och min yngsta kusin E alla 3 född på samma dag inte illa vist.


måste visa en bild till bara 13 juni tog en av mina kusiner studenten och till den vackra mössan hade han fått matchande kallingar ;)

Nu har vi i alla fall en Kock i släkten inte illa alls
Ha en skön dag och hoppas vädret blir vackert och dagen lugn och ni som ska dansa runt midsommarstången dansa lite från mig också
Kramar Ulrica

Thursday, June 14

Att göra någon glad



Tror någon av mina kortpysslar vänner kommer säga, det var du då dom ser detta kort och vist var det jag :)


personen i fråga som själv får lista ut att det var jag genom att kolla här i bloggen är en liten piratälskare eller en speciell pirat är det hon älskar och då jag såg detta papper som jag använt till mitt kort viste jag att jag var tvungen att dela med mig av lite papper och jag har förstått att personen ifråga blev glad idag men även är nyfiken på vem det var och här är svaret papperet kommer från norr :)
vist är det ett härligt piratkort jag har öppnat upp det så man även ser baksidan av kortet, skrynklorna på lapparna har jag gjort själv tyckte de behövde se lite mer ruffsiga ut för att kännas äkta piratiga till detta kort.
har gjort min mamma glad idag också, de är hennes födelsedag och jag kom dit med ett fotoalbum bara till henne än så länge finns där bara 5 sidor men jag lovarjag ska fylla det med massa minnen, men självklart glömde jag fota både album och sidor men jag hoppas mamma lyckas lära sig sin nya kamera snabbt så hon kan skicka bilderna till mig för jag han fota allt hos henne istället så då mor ahr lärt sig ladda bilderna i kameran kan ajg dela med mig.
nu ska jag fortsätta skapa fick lite nya magnolia stämplar idag Äntligen

Monday, June 11

Måste komma ihåg

att uppdatera mig här lite ibland också, men då jag har mer än en sak för mig under veckorna nu så hinner jag inte eller egentligen hinner jag men jag har inte ork att konsenterar mig länge nog. *virr*virr*

denna helg var jag ledig (skönt) men självklart jobbade jag inte en massa inför nästa helg utan jag slappade, på lördagen följde jag med L på fotbollsmatch och sedan hamnade vi på stan eftersom K var och spelade Warhammers så då fick han skjuts hem och hans syrra fick lite stantid (hur stangalen är man i den åldern egentligen) lite glass han vi äta också, söndagen blev en sovar dag för mig värmen tär på kroppen även om det är skönt så är den även jobbig, ja ni vet nog hur jag menar dessutom blåser de en massa här och jag och blåst går inte ihop.

På söndagen var L var med sin far och såg Umeå IK få stryk av Djurgården, de var väll de enda negativa enligt fröken L hon var salig de var hennes första riktiga fotbollsmatch och en sak var vist säker de var inte sista. maken har dock lovat att ta med henne på en herrmatch för de är ju lite mer fart i dom påstår han.

nu ska jag fortsätta skapa är lite mycket nu i morgon är det skolavslutning sedan brännbollsturnering på onsdag tar min kusin E studenten och på torsdag fyller min kära gamla mamma hela 54 år.

kan ju inte berätta här vad mamma ska få men jag tror hon blir nöjd och de är en present som nog kan räcka väldigt länge om hon vill kanske får ni se lite på torsdag.

tillbaka till pysselvrån med mig
KRAM

Sunday, June 3

Nya alster






först måste jag få visa mammas morsdagspresent

vist har jag en cool mamma


sedan har jag gjort två nya album båda är album jag testat är från tidningen scrappbook insperation, kul att få prova göra lite annorlunda album, de färgranna är från 2006 års luciafirande då jag fick mig en privat föreställning från några tjejer då vi kom förtidigt och de var så underbartt tillfälle att jag tyckte det var perfekt att göra en minibok om, det är en 12x12 ark som jag skurit till sedan har jag gjort ett fodral, de oranga är bara ett 12x12 papper som ajg skurit till och vikt för att sedan sätta fast ett band, de är 16småbilder och dom är tagna i fjol under 3 veckor då vi följde vårens framfart.

jag ska helt klart göra fler såna här album


Lite av varje


Hej i torsdags var jag och maken på IKEA och jag köpte lite nytt till pysselhörnan så nu har jag både ett rullskåp och en bättre stol sedan köpte maken mig en plattskärm till datorn så nu har jag stor arbetsplats. självklart kostade resan på en del på min skröppelkropp men det var det värt. vist har jag det fint nu på min plats


tavlan med cavalieren är min morsdagspresent från dottern söt vist


och sista bilden från pysselhörnan är tagen från min halva i sängen






























i lördags hade vi en liten grillfest här hemma jag är ju med i buzzador http://www.buzzador.com/?refstr=Ulli
och fick en massa kyckling att provgrilla, mums säger jag bara och
det sa våra gäster också.

passade på att ta ett litet familjekort med jag, mor , far och lillebror har nämligen sökt efter en bild med oss alla fyra och de enda jag hittade var ifrån lillebrors dop så det var läge för en ny bild, föresten kolla in mitt prickiga fina linne :)

har pysslat lite också men de kommer i en ny uppdatering
Kramizar