Thursday, July 27

Borta bra men hemma bäståter på västerbottnisk mark och hemma i tryggheten från fartdårar och vilda djur.

vår resa till åre gick jätte bra och var supertrevlig förutom lite tonårstjafs men det får man väll räkna med numera med två tonåringar i huset, men i det stora hela var både föräldrar och barn nöjda.

vårt första stopp blev i Sollefteå där vi åkte upp till slalombacken för att göra vår lunch i spritköket. det var något barnen gillade både att få traska upp till hopptornet (läskigt högt tyckte L) men att få äta mat utomhus var en höjdare, är tyvärr allt för sällan vi använt vårat spritkök sedan abrnen kom och enligt barnen var denna spagetti och köttfärsås bland det bästa dom ätit.

sedan fortsatte vi mot åre vi gjorde ett snabbt stopp vid döda vattenfallet vilket inte var någon höjdare men barnen fick springa av sig, jag har aldrig sett så många träbroar någonsin, någon måste verkligen gilla att snikra ;)

Vi kom till åre vid sex på kvällen och vi bodde på Holeday in hotell (super bra familjehotell) där det även fanns ett äventyrsbad så barnen han med ett svalkande dopp innan middagen medans jag och maken invigde sportbaren. sedan blev det en lyxmiddag på hotellets lite finare resturan jag åt en supergod oxfile, barnen färsk tortellini med ost och tryffel i en örtsås och maken tog en hamburgetallrik allt var otroligt gott och vi åt så mycket att de itne ens rymdes en efterätt.

Tisdagmorgon så hade vi bestämt oss för att åka upp på åreskutan där var det enormt blåsigt men kabinbanan gick och barnen och maken valde sedan att traska upp på toppen medans jag nöjde mig att sitta i resturangen det var liksom inte något läge att stå ute och njuta av utsikten för då kunde man nästan blåsa bort kom i perioder kastvindar ända upp till 20m/s

men barn och make var supernöjda efter sitt klättrande och det var ju det viktigaste sedan gick jag och dottern och kollade in butikerna i åre by jag hittade en pysselaffär så lite nytt matrial blev det men annars var allt väldigt dyrt i butkerna så det blev mest fönstershoppning för våran del

Onsdag var Norge dag men vi började med forsen i Tännforsen en mäktig upplevelse och även här fick make och barn gå lite längre än mamman för springa i backar är inte min grej och jag har ju faktist varit där en gång förut så jag hade ju sett hur mäktig forsen är.

sedan åkte vi över till Norge det blev mest billsittande med några korta stopp för att titta på den underbara naturen, man är liksom mållös ibland då det plötsligt dycker upp ett stup och underbara vattenfall lite här och var eller så är man plötsligt instängd bland höga berg men häftigast var ändå då vi närmade oss Verdal och vi lämnade bergen bakom oss och ett nytt landskap öppnade sig omgiven av höga berg och fjäll.

sedan vände vi åter till åre och vi han med ett snabbt besök i chokladfabriken sedan blev det tillbaka till hotellet barnen badade jag och maken satt i bubbelbadet och vilade våra trötta kroppar, kvällen avslutades med en tuff minilånggolfmatch det är nämligen uppbyggd en minigolfbana som ser ut som en niohåls långgolfbana inne i hotellet banorna såg ut som kända ställen i åre med omnejd.

Torsdagen var hemresedag och vi begav oss mot Sundsvall för ett stopp på Ikea, där köpte vi lite smått och gott och vi han även kolla lite i butikerna ( L fyndade lite) innan vi skyndade hemmåt. oj så skönt det är att vara hemma igen men vi var tvungen att åka till stan direkt för vi kände att vi måste hämta hem djuren redan i kväll så nu är hela familjen samlad.

Kramar

5 comments:

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

annmari said...

Låter som en trevlig tripp

kram

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

Anonymous said...

I like it! Good job. Go on.
»