Tuesday, February 27

farligt med hockey


L har haft otur nu först förkylning sedan då hon får träna igen skadade hon svanskotan och i söndags då hon äntligen fick spela igen så precis i slutet av matchen ramlar hon och är påväg att sätta sig på rumpan och den onda svanskotan så istället trycker hon ut vänsterhanden, men självklart bryter man inte för lite ont i handen utan hon fortsatte spela den lilla stund som var kvar. då jag möter henne efter matchen grät hon och de är inte riktigt L så jag förstod att hon hade ont, men hon gnällde inte så mycket under kvällen så en lätt sträkning var det väll tyckte vi.


i går blev det värre ( L är ju skapligt smärttålig dessutom) och då någon börjat prata om att de kunde vara båtbenet som var av bestämde jag mig för att åka med henne till akuten (efter att ha talat med sjukvårdsupplysningen), och som tur var trode läkaren inte att det var båtbenet men de är en klurighet så fortfarande vet vi inte hundra men mest troligt är en ordentlig stukning av tummen och självklart har hon hockey förbud igen, gissa om tjejen är frustrerad hon som ju längtat så men nu håller vi tummarna att hon är i form till den 17-18mars för då är det tjejcup i ö-vik.


fick i alla fall rekomendationen av läkaren att skaffa ett skydd för tummen inför cupen för troligast skulle hon vara öm ett längre tag även stukningar tar ju några veckor att läka. men just nu är livet lite besvärligt för L för även om det är vänsterhanden så använder man ju den skapligt ofta som tur är så smärtar det inte nämvärt då hon använder övriga fingrar så förhoppningvis ordnar sig detta snart är lite jobbigt att plötsligt behöva hjälpa sin 12åring att ducha och ta på sig kläder och sådant.

insåg igår dessutom att L nog varit ett friskt barn för det var hennes första Aktubesök i livet, vist har hon varit med om några småinsidenser som då hon åt maskindiskmedel men då fick vi ju komma akut till rätt avdelning direkt, och andra skador hon haft har det räckt med akuttid på VC så även om hon varit en vildning verkar hon ha bra benstomme och turen på sin sida. hennes bror hade ju nästan plingkort på akuten som liten pga alla öroninflamationer och sedan har han ju fått limma några hack i huvudet. men trots allt har jag haft friska och hela barn vilket är skönt för akuten är ju inte ett ställa man vill besöka allt för ofta.

No comments: