Sunday, October 15

Trötter är hemma


Efter en väldigt trevlig helg tillsammans med maken, vi åkte ner till stockholm i torsdags och tog sedan båten över till Tallinn, så vi har haft lungt väder ätit god mat och sovit ganska gott. inte är man som förr inte runt elva var både jag och maken näst intill medvetslösa så hytten kallade och vi sov så gott förutom runt fyra då några från rättvik bestämde sig att hålla lite låda utanför hytten men öven dom tystnade tillslut så vi fick sova vidare .

Tallin är verkligen en kontrasternas stad, funkishus varvars med traditonella trähus, stenhus i massa olika stilar och sedan har vi betongkoloserna från sovjetttiden, vi åkte en guidad tur vilket var väldigt intressant tyvärr kunde jag inte fota från bussen så många spännande bygnader har jag inte på kort men i minnet :)

vi åt på torget innan vi började vandra neråt hamnen igen, på vägen besökte vi lite köpcenter där jag shoppade lite pyssel på timari (se bild), ungefär halva priset mot för hemma var det
och sist men inte minst en winestore,
det är nämligen så att på båten gäller att man bara får handla en vanlig ranson från ett icke EU land, men handlade man i Tallinn och hade kvitto på varorna så gälde EU ranson så det blev en del, fast vi körde mest på plastflaskor då dom ju skulle klara resan hem också.


På båten åt vi massa god mat på torsdagen blev det pilgrimsmusslor till förrät och sedan en stor pepparbiff (supergod) på fredagen åt vi smörgåsbord men ett underbart efterträttsbord (Se bild)

På lördagen så gick vi iland 10.00 och vi tog taxi till hotellet med våra tunga väskor, för att sedan sanbbt byta om och bege oss ut på stan jag skulle träffa en mailingkompis med döttrar och maken skulle träffa sin bästa vän. mitt mål för dagen var endast två butiker vilket räkte, först blev det pärlshopping i massor sedan blev det pysselshoppning (se bilderna) och lite pysslande på skapa hobby, jag han även med att prata en del. jag hade en super härlig dag som var perfekt för min trötta kropp jag behövde inte springa runt utan kunde verkligen njuta av allt inne på butiken, sedan att virrhönan Ulrica glömde lite grejer kvar bla en pärlpåse värd 700:- tja de är väll typiskt mig som tur är har den kommit till rätta så den kommer med posten till veckan, har även mailat och kollat om lite annat som jag saknar i packningen ligger kvar i butiken, bla tuffa näsdukar och lite utstanast QK som jag just hade fått.

kan ju erkänna att mitt huvud inte riktigt orkat med de tempo jag haft senaste dagarna inte rygg, nacke och benen heller men till de finns ju värktabletter, nackkragar och krykor, svårare med huvudet då yrsel och huvudvärk och virrighet liksom inte är lika lätt att lindra, men de bjuder jag på jag har ju haft superdupertrevligt och jag vill då gärna träffa min mailingvän med döttrar fler gånger de var två superduktiga tjejer som utan att gnälla följde med en okänd tant in på tråkiga pärlaffärer men sedan var dom liksom sin mor ena hejare på att pyssla

kvällen avslutade jag och maken med att fira hans vän (och dotterns gudfar) i förskott då han fyller 40år i veckan så det blev att äta gott på en grekisk resturang och sedan var vi isäng runt 22.00 vi är verkligen inga party djur men vi har ju haft tuffa dagar med tidniga mornar också

Nu ska jag stänga ner datorn och sätta mig vid pysselbordet inte för att pyssla utan bara för att njuta av alla mina fynd.

Kram Ulrica

2 comments:

Jennys pyssel said...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft, och vilken otrolig tur att den borttappade påsen kom tillrätta!!

Kram/Jenny L

Annika said...

Vilken underbar helg ni haft! Ta och vila upp dig ordentligt nu då så ser vi fram emot att se en massa nytt pyssel sen! Kramis!